tisdag 11 november 2008

Piraterna tar över ingenjörernas jobb




Piratkopie företagen ligger steget före och startar forskningsavdelningar.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej David!

Kul läsning din blog! Hur du får tid till den har jag ingen aning.. Själv har jag ingen tid med något nuförtiden känns det som.. Inte ens jakt.. :-

Vi kan diskutera din blog när vi träffas i helgen i Stockholm...å lite jakt...å lite annat smått å gott.

Några reflektioner på reklam kan jag väl lägga in, trots att jag inte har någon koll på marknadsföring och reklam som du har. Bara lite allmänna funderingar när man sitter och glor på tv:n och blir förbannad när det kommer reklam..

Två stora telebolag har enorm tevetid just för tillfället: 3 och Tele2. Om vi börjar med 3:s reklam där en familj sitter och äter middag och pratar telefon med varann.. Vad säger den?? Totalt tragisk reklam.. Får den mig att le? Nä. Får den mig att tänka till? Nä. Får den mig att vilja se någon fortsättning som viss annan reklam kan göra? Nä. Får den mig att välja 3? Nä. Man sitter bara och är irriterad när man ser den.. För mig i alla är det bortkastad tv-tid..

Den andra reklamen från Tele2 däremot tycker jag är riktigt bra. Svarta fåret som inte har sin plats i livet förrän han börjar på Tele2.. "We´re cheap..."...! Helt suveränt. Man kopplar direkt ihop kombinationen; det svarta fåret, cheap och sheep. Får den mig då att välja Tele2? Nä, kanske inte. Men bara att man minns reklamen och skrattar åt den, gör att Tele2 kommit långt..

Till sist vill jag bara berätta vad jag tycker är bästa reklamen på tv just nu.. Kan du gissa? CARLSBERG.... Helt underbart med bergsklättrarna som slagit bivack på en klipphylla och helt plötsligt kommer en kille nerfirandes efter ett rep, med en hel bricka med öl.. Å sen avslutande rösten: "Carlsberg. We don´t do homedelivery but if we did; it probably would be the best homedelivery in the world..." Fullständigt lysande! :-)

Hörs till helgen!

/Anders